Når særinteresser er støbt i beton

Af Jesper Beinov 30

Det er velkendt, at nye tiltag, reformer og forandringer får hele hornorkesteret af organiserede særinteresser på banen. I dag koster velfærdsstaten op mod 1.000 mia. kr. årligt. Når både den offentlige sektor og antallet af borgere i den erhvervsaktive alder på offentlig forsørgelse, når et så højt niveau, bliver debatten stedse mere påvirket af særinteresser, der vil støbe udviklingen i beton. Det er usundt, og der er brug for en offentlig debat med mere realisme, særligt op til efterårets store beslutninger om dansk økonomi på vej mod 2025.

Her vil vandene skilles mellem den del af fagbevægelsen, der søger konfrontation, og dem, der søger indflydelse. Fra uventet kant kom en advarsel forleden. Når flere af de offentligt ansattes organisationer sammenblander deres kollektive interesser med borgernes, udgør det et reelt problem for velfærdsstaten, lød det i dagbladet Politiken fra professor Ove Kaj Pedersen, som er ophavsmand til begrebet om Konkurrencestaten. »Den manglende respekt for politiske prioriteringer underminerer tilliden til de offentligt ansatte og især til deres organisationer,« lød det fra Ove Kaj Pedersen, som straks blev heftigt kritiseret.

For mig at se er der klare eksempler på konfrontationssøgende særinteresser. Tag FOA, Danmarks Lærerforening og Dansk Socialrådgiverforening, som vægter slagsmålet højere end at søge indflydelse, og som forveksler egeninteresse med fællesskabets interesser. Man skulle ligefrem tro, at de har løst billet til den vildt underholdende forestilling »Kunsten altid at få ret«, der kører lige nu på Det Kgl. Teater, og hvor klassisk retoriske fif indgår, såsom at postulere, forvirre, fordreje og stille modstanderen i latterligt lys.

Det er altid en afvejning som organisation, om man skal holde fanen højt eller nå resultater. LO-formand, Lizette Risgaard, har valgt indflydelsen, og trepartsforhandlingerne er det bedste eksempel herpå. Ved at anerkende de reelt eksisterende problemer, der udfordrer dansk økonomi og sammenhængskraften, taler hun direkte ind i de aktuelle dagsordener. På samme vis har Dansk Metal fået indflydelse. Med denne tilgang følger et afsæt for at komme på banen med andre løsninger end regeringens – der spilles ganske enkelt konstruktivt ind.

Finansministeriet regner på den store fremskrivning af dansk økonomi på vej mod 2025, som bliver bestemmende for, hvad der er råd til i de kommende år. Det er svært, uagtet at en række reformer under de seneste regeringer er med til at øge arbejdsudbuddet, hvor der er en direkte sammenhæng til øget beskæftigelse og dermed en skattekilde. Regionerne har markant øget produktiviteten på hospitalerne, kommunerne i nogen grad. Det giver råderum. Lægger regeringen oveni reformer, der øger produktiviteten, såsom omlægning af arbejdsgange, øget udbudspligt og styrket brug af private aktører, kommer der mere i kassen. SU-reform og uddannelses- og velfærdsreformer vil også kunne give noget til at betale alt det, der koster, inklusive flygtningekrisen.

Tiden har ændret sig siden før finanskrisen i 2008. Konfrontation var en strategisk mulighed for indflydelse dengang pengene flød. Oveni er den internationale konkurrence vokset. Hvis den konfrontationssøgende del af de offentligt ansattes organisationer ønsker indflydelse, må de til en start anerkende, at pengene er færre, og at højere skat ikke er en mulighed i et land med verdensrekord i skattetryk.

30 kommentarer RSS

 1. Af K L

  -

  Særinterresser ER støbt i beton.
  Når hærens fagforening og militiærets ledelse, ikke kan være enige om at afsætte en regering, der ved en multikulturel opfattelse, mener det er tilladt de fremmede der bekæmpes, samtidig har ret til statsborgerskab, og dermed indflydelse til at minimere tilgangen til en forsvarsmæssig politik.

 2. Af bent rasmussen

  -

  Een særinteresse burde være hævet over alle andre og blive til en fælles interesse. Nemlig den interesse alle vel har i at forhindre Danmark i at blive en fejlslagen stat…. hvor ingen, hverken rig eller fattig, hverken klog eller naiv, hverken ung eller ældre, vil kunne vide sig sikker på nogetsomhelst, fordi traditionerne og kulturen er brudt sammen, fordi lov og ret er afløst af jungleloven, fordi ulykke, sygdom, forbrydelse, uretfærdighed, vanvid og død ligger på lur overalt og langsomt men sikkert afskaffer al orden, tillid, tryghed og civilisation.

  Een ting kan ikke bestrides: Borgen, partierne og regeringen har udstukket en kurs der peger frem mod både økonomiens, velfærdsstatens, retsstatens, folkesundhedens, demokratiets, fredens og nationalstatens sammenbrud. Af loyalitet, moral og fremsynet fornuft er tilsyneladende (næsten) intet tilbage.

 3. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Accepter den nye realisme og virkelighed i verden og tag en bid af den store kage!

  Verden ser ikke ud som den har gjort før 11. september 2001 og før finanskrisen 2008. Vestens overherredømme er forbi.

  Magten og styrken skifter hænder og drager mod øst. Bare for 150 år siden blomstrede der viden, intellektualisme, rigdom og velvære i østen.

  De rige bliver fattige – og de fattige bliver rige. Sådan er naturloven – historien gentager sig.

  Oguz dynastiets og Hunnernes og Altaj bjergenes og Gobi ørkenens sønnesønner – Osmannerrigets arvtagere vil endnu engang og for alle danne en Tyrkisk-Islamisk Union med Istanbul som kultur-finans hovedstad.

  Bare for 15 år siden var det Tyrkiet der tiggede for EU. I dag er det omvendt EU der tigger for Tyrkiet. EU har brug for Tyrkiet mere end Tyrkiet har brug for EU. Det samme gælder også for USA. USA kan ikke ridde på hesten i den islamiske verden uden Tyrkiet.

  Tyrkiet vil overraske alle i nær fremtid – ligesom i dag med aftalen om visumfri rejse for tyrkere i EU.

 4. Af Jesper Lund

  -

  Når en liberals holdning til det offentlige sektor, borgere på overførselsindkomst samt det danske skattetryk er støbt i beton… intet nyt under solen.

 5. Af Uffe Staulund

  -

  @ MEHMET SAMI GÜR,
  Den nye realisme du skriver om, er det den manglende olie i Saudi Arabien? Eller den uro, der er i Syrien, Ægypten og flere Afrikanske lande?

  De muslimske lande adskiller sig fra de vestlige lande, ved at have en stor forskel på rige og fattige, og et lavt gennemsnitligt uddannelses niveau.

  Hvis man skal være rig (jeg foretrækker at kalde det for velhavende), så skal man være flittig, veluddannet og leve i et stabilt samfund. Det er ikke kendetegnet ved andre end oliestaterne omkring golfen. Så må vi håbe, at det holder, når olien slipper op

  Det er jo ikke ligefrem stabilitet og ro, som præger den muslimske del af verden. Historien om den tyrkiske mand, som mener at de har det bedre i Tyrkiet er en indrømmet dumhed af ham, og jeg kan ikke forstå, hvorfor at han ikke har pakket sammen og draget hjem.

  Han har levet i Danmark, under stabile og ordnede forhold og modtaget alle de velfærdsydelser, som tilfalder borgere i Danmark. Han har sendt kufferter af penge hjem til familien, og lige glemt at fortælle Skat om det.

  Nu hvor han bliver gammel og kommer i reparationsalderen, så er den hjemlige landsby sikkert ikke så attraktiv.

  Det er rigtigt, at USA har haft brug for baser i Tyrkiet under den kolde krig, og værdsat det.
  Men Tyrkiet brillere ikke ved sin loyalitet over for Europa, men virker som en grisk grib.

 6. Af jørgen mikkelsen

  -

  Det lyder lidt som om Mehmet Gür triumferer lidt på forhånd. Og det kan han måske også gøre, fordi EU er en stor udemokratisk fejlkonstruktion, styret af frau mer kel og feminiserede, korrupte og pladderhumanistiske politikere, der tillige er så totalitære/røde samt stupide og afstumpede, at de uden skrupler udleverer deres egne folk og lande til destruktion og undergang. Det er derfor det går mod nedtur og ragnarok-tilstande i Vesten, mens visse grupperinger i arabiske, afrikanske og muslimske lande har vind i sejlene, og kan satse på at erobre og overtage et svækket Europa, blot ved i hobetal at rejse ind over de afskaffede landegrænser.

  Vi kan se på partierne i vores egen regering. Før valget lovede de et straks-stop for mas se indvandring. Efter valget har de opført et stort skuespil og har på skrømt indført grænsekontrol, men titusinder er alligevel rejst ind i Danmark, og de ekstra udgifter og problemer er ved at løbe løbsk. Postvæsnets standarder er nu ført 400 år tilbage i tiden, og infrastrukturen, velfærden, folkesundheden og trygheden/sikkerheden m.m.m. tæppebombes med nedskæringer, lukninger og forringelser.

  Meget tyder på at også Danmark har “svenske” tilstande om kort tid. Altså kaos, anarki, arbejdsløshed, ustyrlig kriminalitet, hærgende sygdomme, utallige skandaler og skilsmisser samt hundredtusindvis af familietragedier. Altsammen et resultat af politisk uduelighed og forræderi.

 7. Af P Christensen

  -

  Et af velfærdsstatens Danmarks største problemer er 40 års import af sociale problemer.
  Udover de direkte udgifter følger store afledte udgifter til bl.a administration heraf.

  Desuden har selv “liberale” partier bidraget til det morads af omfordeling
  (der igen koster administration) hvor man beskatter de altafgørende
  arbejdsindtægter samt opsparing, for at kunne honorere andres forbrug
  (renteudgifter). Grotesk.

  Selv det “liberale” parti Venstre er stadig begejstrede for socialistisk planøkonomi,
  med deres “håndværkerfradrag”.
  For slet ikke at tale om Fradragspartiet, Konservative Folkeparti.

 8. Af Uffe Staulund

  -

  Betonen i Danmark er lovlig, Christiansborg har gennem de sidste 50 år, vænnet sig til at købe stemmer ved tilskud, og fradrag på grund af den alt for høje skat.

  Det hedder på bibelsk,” Herren mildner luften for de klippede får”.

  Pressen har hjulpet Christiansborg med at hindre et oprør, ved at markedsfører Danmark, som ‘Verdens lykkeligste og rigeste folk’.

  Det gør pressen stadig, det er en gratis metafor, ligesom at sige ‘sgu’ foran med en præst.

  For at sætte gang i processerne, har fagbevægelsen, Christiansborg, og cafelatte kvinderne fra Østerbro muliggjort import af uspecificerede flygtninge.

  Som ved alle videnskablige forsøg, kørte men test først. Efter vellykkede tiltag i 1980’erne, hvor folketinget fik etableret bofællesskaber rund i de store byer, hvor det var muligt at etablere et solidt parallelsamfund. Man havde jo indhøstet erfaringer fra Christiania.

  Forsøget viste, at det var en god strategi. Samfundet kunne med god samvittighed øge beskæftigelsen af socialrådgivere, advokater, psykologer, fængselspersonale.

  Alle var glade, de som fik sig et job, fagbevægelsen, som fik flere medlemmer, kommunerne som blev større, og kunne ansætte mere personale.

  Altsammen for de indtægter, som man budgetterede med fra nordsøolien, kraft fra vindmølle industrien og tilskud fra EU, samt skatter på alt.

 9. Af Niels Larsen

  -

  @ Mehmet Sami Gür

  Du har ret i, at magten forskydes mod øst. Helt udenom de fallerede, muslimske stater, som aldrig – aldrig – bliver andet end golde, voldsprægede, tilbagestående og fordummede områder af verden.

  På grund af én ting: islam, som fremmer de nævnte ting.

  Østen vil aldrig så meget som overveje et partnerskab med de tilbagestående lande.

  Smid islam overbord og bliv oplyst!

  Og vi skal nok få jer muslimer smidt ud af Europa endnu en gang. Det kommer til at koste blod, men det meste bliver trods alt muslimsk blod.

 10. Af Harald Kristensen

  -

  Gür prøver bare at provokere.

  Tyrkiet kan vel være i store problemer. Terror er kommet for at blive i Tyrkiet. Landets ledere prøver alt hvad de kan for at holde ro og orden, det kan blive vanskeligt med så mange flygtninge og uroen oppe mod nordøst. Tyrkiet har også Russerne at kæmpe med. Russerne er en stormagt. Russerne er som kviksølv.

  Dine udsagn er provokerende for danskere og mig bl. andet, der har bekostet din/jeres skolegang og holdt hånden under dine/jeres landsmænd, på deres færd i Velfærdsdanmark. Jeg er klar over, at mange tyrkere er kommet som gæstearbejdere til Danmark, for at arbejde. Mange ærger sig i dag, især hvis det ikke er gået dem godt. Det er også i alderdommen, at man længes til det land man kom fra. Ofte er dette land blevet til noget helt andet i mellemtiden. Det kan ikke nytte noget, at ærge sig, man har taget en beslutning, det er ikke andres skyld, at man har draget væk.

  Tyrkiet har brug at være venner med Europa og Europa har brug for at være venner med Tyrkiet. Tyrkiet har altid været korridoren til Europa, fra øst.

  Gür det er fint at være stoldt af sine rødder, men at hovere er meget lidt klogt. Du er trods alt i Danmark og Danmark er ikke del af Tyrkiet endnu.
  Sæt du/I pris på demokratiet Gür, for I er vel flere, der skriver under navnet.

  Hovmod står for fald, husk det. Du får det råd fra en anden udlænding.

  På den anden side, kunne du også være en DF er. Man ved aldrig her på bloggen. DF prøver med alle midler, at sværte ikke vestlige udlændinge i Danmark.

  Hvis du er DF er så nyd du Kristi Himmelfart og velbekomme med flæskestegen. Hvis du er tyrker, så nyd fridagen og velbekomme med din egnsret. Tyrkisk køkken er godt.

 11. Af Harald Kristensen

  -

  russere staves med små, beklager.

 12. Af Ole Skovgaard

  -

  Sådan Beinov. Desværre tror jeg, at den politiske virkelighed er til, at Danmarks problemer bliver støbt ned i betonen.

 13. Af Harald Kristensen

  -

  russere staves med små bogstaver beklager. Stavningen kører ikke helt i dag..

 14. Af alexander beaumont

  -

  Blandt idi oter er sin kerne åndsfyrster. Sagen er jo at man kunne have haft en langt bedre og mere menneskevenlig udvikling, hvis “man” havde satset på en anden udvikling end den radikale/kommunistiske og fascistiske/feministiske, nemlig på industri, håndværk, fiskeri og landbrug mv., hvor der bliver fremstilet reelle værdier, produkter som kan sælges og eksporteres. Men først har man massefyret industriarbejdere og andre i titusindvis, man har sået splid og splittelse i familierne, og dernæst har man oprettet utallige reelt indholdsløse bureaukratiske jobs og “behandler”jobs, som om en nation kan leve af papirnusseri og af at klippe og barbere hinanden. Oveni er tusindvis af firmaer og butikker blevet lukket, plus at familier er blevet beskattet fra hus og hjem. Og boligpolitikken har været så asocial, at vi nærmest er ovre i noget med åger og ondskab. Og så er der indvandringen som vi som folk heller ikke kan leve af, men kan blive ruineret, fordrevet og udraderet af.

  Antallet af opløste familier, af tabermænd og posedamer, af ulykkelige børn og unge, af svigtede arbejdsløse, syge og kvæstede, af retsløse hjemløse, af bedragne og diskriminerede danskere, har aldrig været større. Fladpandet politik og kortsynet feministisk journalistik har sin pris, og inden længe er Danmark færdig som gårdsanger, hvis der ikke kommer klogere, bedre og mere dansksindede folk ind på tinge og ind i medierne mv.

 15. Af alexander beaumont

  -

  At der har været “bagland” til nu tre radikale partier og enhedslisten plus flere rødblå og skabsradikale/socialistiske partier er uhyggeligt, og det viser hvor let det er at narre og manipulere en godtroende befolkning med hetzkampagner og vildledende propaganda.

 16. Af alexander beaumont

  -

  Rettelse: oveni er tusindvis af firmaer, butikker, familielandbrug, brancher og iværksætterjobs blevet lukket ned, pga. hensynsløs og erhvervsfjendsk politik.

 17. Af Helge Nørager

  -

  I var det breaking news at Danske aktier giver det største afkast i 15 år.
  Boligpriser stiger igen voldsomt.
  Reallønnen er time lønnede er faldet,
  Sociale ydelser til svage begrænset og sparet væk.
  Arbejdsløsheden historisk lav
  Så sig ikke at det, det ikke kan betale sig at drive virksomhed i Danmark.

  Eneste skår i glæden, er at antallet af konkurser i April eksploderede da Statens moms indrivning begyndte at virke igen. :)

 18. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Det er ikke min hensigt og intention at provokere, men prøver bare at formidle en uundgåelig virkelighed, selvom den af og til kan gøre ondt og give mave smerter.

  Jeg snakker ud fra analyser, vurderinger, statistikker, forskninger og udviklinger med henvisning til alverdens kilder osv.

  Så sorterer jeg al den viden, som er mest relevant og realistisk med mine kritiske, observerende og reflekterende sans og ståsted.

  Så gør jeg det, at jeg sammensætter begivenhederne med de anerkendte religiøse kilder og fortolkninger. Det kan være hvad som helst.

  Jeg ignorerer f.eks. ikke en kilde, hvis den bliver beskyldt for at være konspiratorisk, for jeg ved, at selv hvis den er således, så er der altid et tråd til en anden kilde.

  Jeg ved ikke om I vil tro det eller ej, men for 15 år siden påstod jeg, at der ville komme en tid i nær fremtid, hvor EU vil søge hjælp hos tyrkerne, hvilket i dag er en kendsgerning.

  Jeg taler ikke om en dystopi eller en drømmescenarie, kære venner, men jeg taler om en politisk realisme.

  Flere eksperter har også den samme opfattelse af de fremtidsudsigter, som jeg deler med. Bare læs en af CIA’s fremtrædende strateg- og fremtidsanalytikere – George Friedman’s bog “The next 100 years” – “The next decade”, som er hjernen bag Think-Thank organisationen Stratfor.

  Det kan godt være at den islamiske verden ser meget kaotisk ud idag, men der vil ikke gå lang tid, før denne del af verden bliver ét centrum og ét hjerte i hele verden. Det kan vi allerede se med den enorme geografi med alverdens ressourcer som olie, gas, guld, kildevand osv. Ikke nok med det, så går alverdens handels- og energiveje igennem denne del af verden. Derudover huser denne del af verden 3 store og monoteistiske religioners knudepunkter og der kan gives flere eksempler.

  Allerede idag kan vi se visse muslimske lande, som har succes med den udvikling de er igang med. Qatar, Dubai, Malaysia, Indonesien, Tyrkiet, Aserbajdsjan, Turkmenistan, Kirgisistan, Kazakhstan og m.v. bare for at nævne nogle gode eksempler.

  Det tager sin tid, men det går søreme stærkt og hurtigt. F.eks. er Tyrkiet igang med en infrastrukturel investering på, hold fast, mere end 150 milliarder Euro! Verdens største lufthavn bliver nu om dage bygget i Istanbul og mega projektet består af 4 etaper. Det 1. etape skal efter planen stå klar til 2018. Selve projektet koster i alt 25,6 milliarder Euro. 15.000 medarbejdere, 3500 lastbiler, 1800 gravemaskiner og bulldozere arbejder dag og nat for at gøre projektet færdigt til tiden. Så, det er ikke ligesom at renovere Køge Bugt motorvejen jeg ved ikke i hvor mange år! Når mega projektet bliver fuldstændig bygget færdigt, så skal 100.000 beskæftiges i og omkring lufthavnen. Lufthavnen får en kapacitet på 200 millioner passagerer om året og plads til mere end 500 fly med tunnelbro. Lufthavnen har sit eget hospital, metrosystem, mødelokaler og igen verdens største kommercielt indkøbscenter. Lufthavnens areal ligger på 76,5 km2.

  Hvis ikke I tror og stoler på mine ord, så kan I selv søge informationer om verdens største lufthavn i Istanbul / Tyrkiet. Bare skriv Istanbul Grand Airport i Google’s søgemaskine, så skulle der komme en hel masse links.

  Engang var det en ren fantasi at tale om så nogle store projekter i Tyrkiet, men i dag virkeliggøres det hele en efter en takket være den store og visionære leder – Præsidenten for Tyrkiet, Recep Tayyip Erdogan.

  Allerede nu glæder jeg mig til at træde ind på den nye lufthavn fra et Turkish Airlines fly. Iøvrigt har jeg glemt at nævne, at den nye og store lufthavn i Istanbul vil tage føre- og domineringspositionen som ‘hub airport’ fra 3 store lufthavne i Europa: Heathrow i London, Charles De Gaulle i Paris og lufthavnen i Frankfurt am Main. Fik jeg sagt lufthavnen i Istanbul vil have 6 landingsbaner.

  Det var bare kun ét eksempel ud af rigtig mange projekter, som er fuld igang i Tyrkiet. Nogle af dem kan man læse her:

  http://www.invest.gov.tr/en-US/infocenter/news/Pages/180815-turkey-mega-projects-2023-vision.aspx

  Kære Harald Kristensen:

  Tyrkisk køkken er godt, men dansk køkken er også godt. Kyllinge med kartofler og brun sauce samt rødbeder og agurkesalat og hvidløg oveni, mmmm – ægte og lækker dansk mad. Jeg fejrer det ikke, men God Kristihimmelfartsdag:-)

 19. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Det er ikke min hensigt og intention at provokere, men prøver bare at formidle en uundgåelig virkelighed, selvom den af og til kan gøre ondt og give mave smerter.

  Jeg snakker ud fra analyser, vurderinger, statistikker, forskninger og udviklinger med henvisning til alverdens kilder osv.

  Så sorterer jeg al den viden, som er mest relevant og realistisk med mine kritiske, observerende og reflekterende sans og ståsted.

  Så gør jeg det, at jeg sammensætter begivenhederne med de anerkendte religiøse kilder og fortolkninger. Det kan være hvad som helst.

  Jeg ignorerer f.eks. ikke en kilde, hvis den bliver beskyldt for at være konspiratorisk, for jeg ved, at selv hvis den er således, så er der altid et tråd til en anden kilde.

  Jeg ved ikke om I vil tro det eller ej, men for 15 år siden påstod jeg, at der ville komme en tid i nær fremtid, hvor EU vil søge hjælp hos tyrkerne, hvilket i dag er en kendsgerning.

  Jeg taler ikke om en dystopi eller en drømmescenarie, kære venner, men jeg taler om en politisk realisme.

  Flere eksperter har også den samme opfattelse af de fremtidsudsigter, som jeg deler med. Bare læs en af CIA’s fremtrædende strateg- og fremtidsanalytikere – George Friedman’s bog “The next 100 years” – “The next decade”, som er hjernen bag Think-Thank organisationen Stratfor.

  Det kan godt være at den islamiske verden ser meget kaotisk ud idag, men der vil ikke gå lang tid, før denne del af verden bliver ét centrum og ét hjerte i hele verden. Det kan vi allerede se med den enorme geografi med alverdens ressourcer som olie, gas, guld, kildevand osv. Ikke nok med det, så går alverdens handels- og energiveje igennem denne del af verden. Derudover huser denne del af verden 3 store og monoteistiske religioners knudepunkter og der kan gives flere eksempler.

  Allerede idag kan vi se visse muslimske lande, som har succes med den udvikling de er igang med. Qatar, Dubai, Malaysia, Indonesien, Tyrkiet, Aserbajdsjan, Turkmenistan, Kirgisistan, Kazakhstan og m.v. bare for at nævne nogle gode eksempler.

  Det tager sin tid, men det går søreme stærkt og hurtigt. F.eks. er Tyrkiet igang med en infrastrukturel investering på, hold fast, mere end 150 milliarder Euro! Verdens største lufthavn bliver nu om dage bygget i Istanbul og mega projektet består af 4 etaper. Det 1. etape skal efter planen stå klar til 2018. Selve projektet koster i alt 25,6 milliarder Euro. 15.000 medarbejdere, 3500 lastbiler, 1800 gravemaskiner og bulldozere arbejder dag og nat for at gøre projektet færdigt til tiden. Så, det er ikke ligesom at renovere Køge Bugt motorvejen jeg ved ikke i hvor mange år! Når mega projektet bliver fuldstændig bygget færdigt, så skal 100.000 beskæftiges i og omkring lufthavnen. Lufthavnen får en kapacitet på 200 millioner passagerer om året og plads til mere end 500 fly med tunnelbro. Lufthavnen har sit eget hospital, metrosystem, mødelokaler og igen verdens største kommercielt indkøbscenter. Lufthavnens areal ligger på 76,5 km2.

  Hvis ikke I tror og stoler på mine ord, så kan I selv søge informationer om verdens største lufthavn i Istanbul / Tyrkiet. Bare skriv Istanbul Grand Airport i Google’s søgemaskine, så skulle der komme en hel masse links.

  Engang var det en ren fantasi at tale om så nogle store projekter i Tyrkiet, men i dag virkeliggøres det hele en efter en takket være den store og visionære leder – Præsidenten for Tyrkiet, Recep Tayyip Erdogan.

  Allerede nu glæder jeg mig til at træde ind på den nye lufthavn fra et Turkish Airlines fly. Iøvrigt har jeg glemt at nævne, at den nye og store lufthavn i Istanbul vil tage føre- og domineringspositionen som ‘hub airport’ fra 3 store lufthavne i Europa: Heathrow i London, Charles De Gaulle i Paris og lufthavnen i Frankfurt am Main. Fik jeg sagt lufthavnen i Istanbul vil have 6 landingsbaner.

  Det var bare kun ét eksempel ud af rigtig mange projekter, som er fuld igang i Tyrkiet. Nogle af dem kan man læse her:

  http://www.invest.gov.tr/en-US/infocenter/news/Pages/180815-turkey-mega-projects-2023-vision.aspx

  Kære Harald Kristensen:

  Tyrkisk køkken er godt, men dansk køkken er også godt. Kyllinge med kartofler og brun sauce samt rødbeder og agurkesalat og hvidløg oveni, mmmm – ægte og lækker dansk mad. Jeg fejrer det ikke, men God Kristihimmelfartsdag.

 20. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Det er ikke min hensigt og intention at provokere, men prøver bare at formidle en uundgåelig virkelighed, selvom den af og til kan gøre ondt og give mave smerter.

  Jeg snakker ud fra analyser, vurderinger, statistikker, forskninger og udviklinger med henvisning til alverdens kilder osv.

  Så sorterer jeg al den viden, som er mest relevant og realistisk med mine kritiske, observerende og reflekterende sans og ståsted.

  Så gør jeg det, at jeg sammensætter begivenhederne med de anerkendte religiøse kilder og fortolkninger. Det kan være hvad som helst.

  Jeg ignorerer f.eks. ikke en kilde, hvis den bliver beskyldt for at være konspiratorisk, for jeg ved, at selv hvis den er således, så er der altid et tråd til en anden kilde.

  Jeg ved ikke om I vil tro det eller ej, men for 15 år siden påstod jeg, at der ville komme en tid i nær fremtid, hvor EU vil søge hjælp hos tyrkerne, hvilket i dag er en kendsgerning.

  Jeg taler ikke om en dystopi eller en drømmescenarie, kære venner, men jeg taler om en politisk realisme.

  Flere eksperter har også den samme opfattelse af de fremtidsudsigter, som jeg deler med. Bare læs en af CIA’s fremtrædende strateg- og fremtidsanalytikere – George Friedman’s bog “The next 100 years” – “The next decade”, som er hjernen bag Think-Thank organisationen Stratfor.

  Det kan godt være at den islamiske verden ser meget kaotisk ud idag, men der vil ikke gå lang tid, før denne del af verden bliver ét centrum og ét hjerte i hele verden. Det kan vi allerede se med den enorme geografi med alverdens ressourcer som olie, gas, guld, kildevand osv. Ikke nok med det, så går alverdens handels- og energiveje igennem denne del af verden. Derudover huser denne del af verden 3 store og monoteistiske religioners knudepunkter og der kan gives flere eksempler.

  Allerede idag kan vi se visse muslimske lande, som har succes med den udvikling de er igang med. Qatar, Dubai, Malaysia, Indonesien, Tyrkiet, Aserbajdsjan, Turkmenistan, Kirgisistan, Kazakhstan og m.v. bare for at nævne nogle gode eksempler.

  Det tager sin tid, men det går søreme stærkt og hurtigt. F.eks. er Tyrkiet igang med en infrastrukturel investering på, hold fast, mere end 150 milliarder Euro! Verdens største lufthavn bliver nu om dage bygget i Istanbul og mega projektet består af 4 etaper. Det 1. etape skal efter planen stå klar til 2018. Selve projektet koster i alt 25,6 milliarder Euro. 15.000 medarbejdere, 3500 lastbiler, 1800 gravemaskiner og bulldozere arbejder dag og nat for at gøre projektet færdigt til tiden. Så, det er ikke ligesom at renovere Køge Bugt motorvejen jeg ved ikke i hvor mange år! Når mega projektet bliver fuldstændig bygget færdigt, så skal 100.000 beskæftiges i og omkring lufthavnen. Lufthavnen får en kapacitet på 200 millioner passagerer om året og plads til mere end 500 fly med tunnelbro. Lufthavnen har sit eget hospital, metrosystem, mødelokaler og igen verdens største kommercielt indkøbscenter. Lufthavnens areal ligger på 76,5 km2.

  Hvis ikke I tror og stoler på mine ord, så kan I selv søge informationer om verdens største lufthavn i Istanbul / Tyrkiet. Bare skriv Istanbul Grand Airport i Google’s søgemaskine, så skulle der komme en hel masse links.

  Engang var det en ren fantasi at tale om så nogle store projekter i Tyrkiet, men i dag virkeliggøres det hele en efter en takket være den store og visionære leder – Præsidenten for Tyrkiet, Recep Tayyip Erdogan.

  Allerede nu glæder jeg mig til at træde ind på den nye lufthavn fra et Turkish Airlines fly. Iøvrigt har jeg glemt at nævne, at den nye og store lufthavn i Istanbul vil tage føre- og domineringspositionen som ‘hub airport’ fra 3 store lufthavne i Europa: Heathrow i London, Charles De Gaulle i Paris og lufthavnen i Frankfurt am Main. Fik jeg sagt lufthavnen i Istanbul vil have 6 landingsbaner.

  Det var bare kun ét eksempel ud af rigtig mange projekter, som er fuld igang i Tyrkiet. Nogle af dem kan man google på nettet.

  Kære Harald Kristensen:

  Tyrkisk køkken er godt, men dansk køkken er også godt. Kyllinge med kartofler og brun sauce samt rødbeder og agurkesalat og hvidløg oveni, mmmm – ægte og lækker dansk mad. Jeg fejrer det ikke, men God Kristihimmelfartsdag.

 21. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Det er ikke min hensigt og intention at provokere, men prøver bare at formidle en uundgåelig virkelighed, selvom den af og til kan gøre ondt og give mave smerter.

  Jeg snakker ud fra analyser, vurderinger, statistikker, forskninger og udviklinger med henvisning til alverdens kilder osv.

  Så sorterer jeg al den viden, som er mest relevant og realistisk med mine kritiske, observerende og reflekterende sans og ståsted.

  Så gør jeg det, at jeg sammensætter begivenhederne med de anerkendte religiøse kilder og fortolkninger. Det kan være hvad som helst.

  Jeg ignorerer f.eks. ikke en kilde, hvis den bliver beskyldt for at være konspiratorisk, for jeg ved, at selv hvis den er således, så er der altid et tråd til en anden kilde.

  Jeg ved ikke om I vil tro det eller ej, men for 15 år siden påstod jeg, at der ville komme en tid i nær fremtid, hvor EU vil søge hjælp hos tyrkerne, hvilket i dag er en kendsgerning.

  Jeg taler ikke om en dystopi eller en drømmescenarie, kære venner, men jeg taler om en politisk realisme.

  Flere eksperter har også den samme opfattelse af de fremtidsudsigter, som jeg deler med. Bare læs en af CIA’s fremtrædende strateg- og fremtidsanalytikere – George Friedman’s bog “The next 100 years” – “The next decade”, som er hjernen bag Think-Thank organisationen Stratfor.

  Det kan godt være at den islamiske verden ser meget kaotisk ud idag, men der vil ikke gå lang tid, før denne del af verden bliver ét centrum og ét hjerte i hele verden. Det kan vi allerede se med den enorme geografi med alverdens ressourcer som olie, gas, guld, kildevand osv. Ikke nok med det, så går alverdens handels- og energiveje igennem denne del af verden. Derudover huser denne del af verden 3 store og monoteistiske religioners knudepunkter og der kan gives flere eksempler.

  Allerede idag kan vi se visse muslimske lande, som har succes med den udvikling de er igang med. Qatar, Dubai, Malaysia, Indonesien, Tyrkiet, Aserbajdsjan, Turkmenistan, Kirgisistan, Kazakhstan og m.v. bare for at nævne nogle gode eksempler.

  Det tager sin tid, men det går søreme stærkt og hurtigt. F.eks. er Tyrkiet igang med en infrastrukturel investering på, hold fast, mere end 150 milliarder Euro! Verdens største lufthavn bliver nu om dage bygget i Istanbul og mega projektet består af 4 etaper. Det 1. etape skal efter planen stå klar til 2018. Selve projektet koster i alt 25,6 milliarder Euro. 15.000 medarbejdere, 3500 lastbiler, 1800 gravemaskiner og bulldozere arbejder dag og nat for at gøre projektet færdigt til tiden. Så, det er ikke ligesom at renovere Køge Bugt motorvejen jeg ved ikke i hvor mange år! Når mega projektet bliver fuldstændig bygget færdigt, så skal 100.000 beskæftiges i og omkring lufthavnen. Lufthavnen får en kapacitet på 200 millioner passagerer om året og plads til mere end 500 fly med tunnelbro. Lufthavnen har sit eget hospital, metrosystem, mødelokaler og igen verdens største kommercielt indkøbscenter. Lufthavnens areal ligger på 76,5 km2.

  Hvis ikke I tror og stoler på mine ord, så kan I selv søge informationer om verdens største lufthavn i Istanbul / Tyrkiet. Bare skriv Istanbul Grand Airport i Google’s søgemaskine, så skulle der komme en hel masse links.

  Engang var det en ren fantasi at tale om så nogle store projekter i Tyrkiet, men i dag virkeliggøres det hele en efter en takket være den store og visionære leder – Præsidenten for Tyrkiet, Recep Tayyip Erdogan.

  Allerede nu glæder jeg mig til at træde ind på den nye lufthavn fra et Turkish Airlines fly. Iøvrigt har jeg glemt at nævne, at den nye og store lufthavn i Istanbul vil tage føre- og domineringspositionen som ‘hub airport’ fra 3 store lufthavne i Europa: Heathrow i London, Charles De Gaulle i Paris og lufthavnen i Frankfurt am Main. Fik jeg sagt lufthavnen i Istanbul vil have 6 landingsbaner.

  Det var bare kun ét eksempel ud af rigtig mange projekter, som er fuld igang i Tyrkiet. Nogle af dem kan man google på nettet.

  Kære Harald Kristensen

  Tyrkisk køkken er godt, men dansk køkken er også godt. Kyllinge med kartofler og brun sauce samt rødbeder og agurkesalat og hvidløg oveni, mmmm – ægte og lækker dansk mad. Jeg fejrer det ikke, men God Kristihimmelfartsdag.

 22. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Kære Jesper Beinov

  Har et indlæg i filteret.

 23. Af ib Olsen

  -

  Hvorfor skulle det dog være bedre at lande i en gigantisk lufthavn med hundredvis af fly og titusindvis af passagerer, og den deraf følgende hurlumhej, larm, forvirring, terrorrisiko og smittefare mv.? Når en mindre lufthavn tilbyder mere ro, mindre stress, mindre afgifter og mindre ulemper. Og vel også mindre risiko for sammenstød mellem landende og startende flyvemaskiner. Gang på gang har det jo vist sig at small is beautyfull, og at overdimensionerede institutioner er vejen til kaos og umenneskelighed.

 24. Af ib Olsen

  -

  Hvorfor skulle det dog være bedre at lande i en gigantisk lufthavn med hundredvis af fly og titusindvis af passagerer, og den deraf følgende hurlumhej, larm, forvirring, terrorrisiko og smittefare mv.? Når en mindre lufthavn tilbyder mere ro, mindre stress, mindre afgifter og mindre ulemper. Og vel også mindre risiko for sammenstød mellem landende og startende flyvemaskiner.

  Gang på gang har det jo vist sig at small is beautifull, og at overdimensionerede institutioner og selvforherligende prestige-projekter er vejen til kaos, umenneskelighed og milliard-store underskud. Som skatteborgerne så hænger på.

  I Danmark vil man nu bruge 200 MILLIARDER på at bygge en Fehmern bro som sagtens kan undværes….. selvom der er hårdt brug for penge til velfærd og sundhed. Og desuden er man igang med et radigalt og landsskadeligt invasions-projekt hvor omkostningerne langt vil overstige 1000 MILLIARDER KRONER. (en million millioner) En mere folkefjendsk og vanvittig politik findes næppe i hele verden, bortset fra Sverige, Tyskland og ISIS-områderne.

 25. Af V. Hansen

  -

  Memeth SG.
  Jeg finder dig ikke provokerende, men en anelse for selsikker på dine evner til at analysere den globale fremtid. Lad mig straks sige, at jeg ikke binder mit indlæg op på forskning eller fagkundskab, men alene på de takter jeg ser i øjeblikket. Og jeg beklager. Jeg ser ikke et magtfuldt Mellemøsten i den nærmeste fremtid. Når Vesten engang trækker sig ud, vil det tage mange år at opbygge et stabilt og kompetent styre, der magter at kvæle islamistiske krafter. Deres fremgang vil ske stille og roligt i samarbejde med Europa. Tyrkiet kan meget vel blive en stat af betydning, men kun som allieret med Europa. Alene tror jeg ikke, de kan få en varrig vækst. Jeg undrer mig lidt over den lufthavn, nu nævner. Hvem og hvorfor – skulle beflyve ruter på de kanter? Hvordan er den lufthavn et knudepunkt af ruter, som f.eks København.
  I min Verden tror jeg snarere, at der vil blive “sat noget på plads” mellem USA, Rusland og Europa. Specielt skal vi være på stikkerne, fordi vores beliggenhed er umådelig attraktiv for russernes bevægemuligheder. Kina, indien og Brasilien er på vej til at være betydelige økonomier. Alt i alt har jeg svært ved at se din analyse. Også fordi Mellemøsten jo faktisk har et dobbeltproblem. Nemlig interne fordrevne og afrikanske klimaflygtninge. Europa er ved at lukke af, fra nu af bliver det kun et spørgsmål om hvor lang tid, der går, før vi bliver så presset, at al anstændighed holder op. “Vi kan jo ikke brødføde dem alle sammen” siges det.
  Du lyder til at være rigtig glad for Tyrkiet, så af ren nysgerrighed, tænker du på at flytte der til, engang og bidrage til den nye fremtid, eller er Danmark også “Verdens navle” for dig – en borger med rødder i den fjerne muslimske verden. Måske du ovenikøbet ville blive grisens fortaler som ganske ufarlig ernæring ????

 26. Af Javier Martinez

  -

  Den borgerlige White collar pengekriminelle sektor koster ca 1200 milliarder årligt!

  Få styr på den, og der bliver råd til velfærd!

 27. Af Helge Nørager

  -

  Kære Hr. Javier Martinez.
  De må nu engang lære at hvad de kalder for penge kriminelle, i virkeligheden er dybt socialt ansvarlige mennesker som uselvisk forsøger at bidrage til at verden skal blive et bedre sted.
  Alle ved jo at “Trickle down effekten”, er det eneste økonomiske redskab der findes som gavner, og det eneste der virkeligt forhindre en perfekt er at.
  Uligheden er ikke stor nok, hvorved “Trickle down effekten”, ikke når maksimal glæde for de svage.
  Derfor skal uligheden øges, og dem som beholder deres egne penge, er i virkeligheden sande altruister som, uden omtanke for egen vinding, gør de fattige en stor tjeneste.

 28. Af Viktor Berg

  -

  Er Berlingske og dens ansatte ikke selv på overførselsindkomst qua mediestøtten?

 29. Af georg christensen

  -

  Når sær interesserne ønskes støbt i beton og “samfunds interesserne” overses, mister samfundet sin egen betydning.

  Det er netop, hvad vi Europærer i dag oplever, Sær interesserne (tomhedens alkymister “guldmagere”) i deres “illusions” magtbegærlighed, blokerer fuldstændig for en fuldstændig EU unions dannelse.

  Resultatet af en sådan illusion kan kun i illusions selvforståelse ende med et kæmpe “brag”, som forhåbentlig vil bevirke en radikal kursændring. Hvis ikke?, så er det bare tomhedens ville brag mod muren.

 30. Af J Støvring

  -

  Det er dejligt at læse at nogen har fornuften i behold – og skriver om at vi ikke kan tåle skattestigninger i dette land.

  Jeg vil også tillade mig at påstå at vi ikke kan tåle at undlade skattelettelser på arbejde, specielt topskattelettelser.

  Men det haster med reformer med at øge arbejdsudbuddet ved især og eksempeltvist at gøre det dybt uattraktivt at være på kontanthjælp.

  Men organisationer, borgere etc etc mister overblikket og tror at de skal bide yderligere i den hånd der fodrer dem.

  Og det er skidt, rigtigt skidt endda.

Kommentarer er lukket.