Politikens dårlige undskyldning

Af Jesper Beinov 86

Hele debatten om hvorvidt det er rigtigt, at Politiken undskylder, at de har optrykt karikaturtegningerne af muslimernes profet Muhammed overfor folk der føler sig krænket, kunne have godt af at blive vurderet i lyset af den vestlige frihedstradition. Gøres det, er det tydeligt, at chefredaktør Seidenfaden er galt afmarcheret.

Vores moderne samfund bygger på, at det politiske og religiøse er adskilte størrelser, således at den enkeltes gudsforhold netop er privat. Hele frihedens forudsætning tænker vi ikke på i det daglige, men jeg fik en påmindelse om denne arv for få uger siden, hvor jeg tilbragte en solbeskinnet lørdag på Huntington Library, udenfor Los Angeles.

Her lå nemlig på rad og række den amerikanske og europæiske friheds forudsætninger i form af originale bøger, manuskripter og deklarationer, der hver især har formet de frie samfund; skrevet af kloge mænd i 1600- og primært 1700-tallet. Her tænkte de dybt over, hvordan man etablerede fred, frihed og magtdeling, uden at man skulle ty til at rive hovederne af hinanden.

Når der er en sammenhæng til den aktuelle sag, er det den indlysende, at en stor del af den islamiske verden aldrig har været igennem en oplysningstid, der gør det naturligt, at tanken er fri og kritik en indlysende del af samfundets orden. I stedet abonnerer mørke kræfter på, at religion og politik pinedød skal rodes sammen, så religionskritik er forbudt.

Vi kommer først fri af disse vanskelige debatter, hvis vi gør os klart, at vi ikke kan løse dele af den islamiske kulturs fundamentale problem med at eksistere i en moderne, globaliseret verden. Vi gør det slet ikke ved at undskylde, hvem vi er, og hvad vi står for. Derved giver vi kun ammunition til dem, der ønsker at bremse den modernisering, mange i den muslimske verden faktisk ønsker.

Engang var der religionskrige i Europa, borgerkrige og alskens utryghed. Heroverfor stillede tænkere personlig frihed, en stat der sikrede samfundsfreden og magtdeling:

”Liv, frihed og ejendom”, var således nøgleordene for den liberale filosof John Locke (1632-1704), hvis manuskript om tolerance er udstillet på Huntington Library, side om side med magtfilosoffen Thomas Hobbes’ (1588-1679) hovedværk, hvor han argumenterede for en interesseløs stat, der skulle sikre freden i samfundet. Og endelig også den amerikanske Uafhængighedserklæring der var inspiration for de moderate frihedskræfter i Europa med dens vægt på retten til ”at efterstræbe lykken” hver på sin måde.

”Den naturlige orden”, kaldte kulturminister Per Stig Møller meget præcist en af sine bøger, hvori han analyserede konsekvensen af den moderate del af 1700-tallets oplysningstid, som Vesten er rodfæstet i, og hvor ytringsfriheden er en kerneværdi.

Dermed er vi fremme ved Politikens stunt. Det frie samfunds forudsætning er, at ytringer om ens person kan være personligt krænkende, og kan bringes for domstolene, mens kritik af en persons politiske synspunkter eller religiøse følelser, falder inden for rammerne af det, der kan diskuteres alment, og som dermed ikke er krænkende. Når Politiken indgår forlig med ordene: ”Vi undskylder over for alle, der er blevet krænket af vores beslutning om at genoptrykke Karikaturtegningen”, så er det et knæfald over for de, der er imod den tanke- og talefrihed, der er vores samfunds fundament.

86 kommentarer RSS

 1. Af Tom B

  -

  @ Kristian Andersen og Jens Holm

  Det er da rigtigt at der er civile tab i baade Irak of Afghanistan; det anfaegter jeg bestemt ikke. Hvad jeg anholder er KA’s paastand at “danske soldater myrder loes”! Mord er en overlagt og bevist handling, og bukserne kan vist ikke holde til at skraeve saa langt.

  Derfor beder jeg igen KA om at foere bevis for at danske soldater har myrdet civile med overlaeg. Tak!

 2. Af Jens Hansen

  -

  @Gert Nielsen
  “Muslimer har bedt om en undskyldning og intet andet…”

  Og bakkede dette ‘krav’ op med vold, afbrænding af ambassader og trusler om terror.

 3. Af Thorkild Løkke

  -

  Hej Jesper

  Med din artikel synes jeg du “voldtager” frihedbegrebet og prøver, at argumentere det ind i din personlige forståelsesverden. Det er grundlæggende forkert og jeg tror ikke du ved hvad ytringsfrihed er i sin grundsubstans. Respekt for Politikens ytringsfrihed og holdning til “fremmede”.

 4. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Saa vidt jeg ved er der ikke nogen Muslim der har bedt om at faa KW eller JP elelr nogen dansk jounalist brandt paa et baal.!”

  Gert Nielsen ved UDMÆRKET, at Kurt Westergaard er blevet dødsdømt af adskillige, radikale imamer, og at et mordforsøg på Westergaard blev taget i opløbet forrige år, samt at en somalisk islamist forsøgte at myrde ham med en økse lige foran øjnene af hans lille barbebarn omkring nytår.

  Gør du ikke, Gert?

 5. Af S Karlsen

  -

  Det er skønt at se alle socialisterne, pr. automatik – forsvare religion. Det er ikke blot skønt at se – det er hylende grinagtigt. “Min fjendes fjende” osv. ;-)

 6. Af Ulf Punell

  -

  @Beinov

  Nu udtaler Politikens chefredaktør,
  Said enh-Fahden, at han ikke ved hvem han har sagt undskyld til.

  Farcen er total….

 7. Af lars hansen

  -

  Tøger indrømmer i dag, at han ikke er helt sikker på, hvem han har sagt undskyld til – “men det var et fint kontor og nogle seriøse folk”.
  Hvor tåbelig har man lov til at være, Tøger?
  På Politiken står tåbelighederne nærmest i kø. Det var en jobordning på Politiken for kriminelle afviste asylansøgere. Gud ved, om Tøger i nær fremtid tilbyder et job til den stakkels forfulgte somaliske fundamentalist, som løb rundt i Kurt Westergaards stue med en økse (“han ville vel bare hjælpe Kurt med at flække brænde!?”).

 8. Af svend gønge - vestskoven

  -

  Tænk hvis der var mandsmod nok i Tøgher til at sige.

  Ja… jeg har taget fejl, jeg valgte overilet at svine JP til. I stedet for at give dem hele min, og avisens støtte.

  Ja.. jeg har efterhånden malet mig op i et hjørne med min fejhed og angst for at tabe ansigt. – undskyld jeg har taget fejl.

  Jeg beklager at jeg har brugt så meget tid og spalteplads på at kamuflere at jeg tog fejl i den famøs tegne sag.

  Alle er viden om, inkl. Jeg selv at jeg ikke tog min stilling som chefredaktør seriøst i denne sag.

  Jeg vil gerne undskylde alle de mennesker jeg har svigtet i denne sag. Ja jeg var og er svag.

  – nu vender jeg kajakken. Jeg ønsker igen at blive skrivende journalist-praktikant hvis der er nogen der vil have mig oven på denne sag?

  Og det er der jo… Tøgher …., dagens aviser bliver i morgen brugt til at pakke fisk i som du husker hos fiskerkonerne på gammel strand. Og andre bruger gamle aviser til at tænde op i pejsen. Og ikke ret mange husker ret meget, hvilket er dit held Tøgher.

  Fortsat god mandag på Politiken tøser

  Svend

 9. Af Niels Larsen

  -

  Det er rigtigt hvad een skriver, at det faktisk er så hylende grinagtigt (selvom det tangerer landsforrædderi og ihvertfald forræderi mod andre aviser/blade) at den selvfede mega-mindreværdskompleksramte Tøger Saudifaden hverken ved – eller kan huske hvem det er han har bøjet r…. mod Mekka for!
  Jamen, hvis ikke skuespillere, forfattere og kulturpaverne hos DR var så venstreorienterede, så var der underholdning for resten af år 2010. Bare lav udsendelser med Tøger!

 10. Af lars hansen

  -

  Niels Larsen, DR kunne jo få Christoffer Gulbrandtsen til at lave en “dokumentarfilm” om Den Store Tøger.
  Jeg kan levende forstille mig en sand forherligelse af Tøger og hans “udenrigsdiplomati”. Og så vil der sikkert også komme en masse udokumenterede påstande imod den borgelige regering. Bagefter vil Hr. Plummer låse det hele inde i et skab – og sige undskyld.
  Det bliver en sand fest.

 11. Af Frederik Hansen

  -

  Hvem har mest at undskylde.

  Politiken, som fik hul på en dialog uden at love ikke at bringe tegningen igen.

  Eller Berlingeren, der har skrevet ufatteligt mange sider om sagen – uden at turde bringe den forbudte tegning.

  ???

  Et forsøg på et svar: Hvis muslimsk indflydelse styrer Politiken, så styrer den også Berlingske.

  Hvis ytringsfriheden er truet, så vis dog, at I tør. Sæt tegningen på forsiden. Hæng den op på facaden. Eller gør som Politiken. Alt andet er helt til grin.

 12. Af jens holm

  -

  Lars Hansen.

  Du hører selv, hvad Du vil.

  Muslimer er lige fra at ikke kristne slet ikke må udtale sig om khoranen og yder kildekritik til at være fløjtene ligeglade.

  Så der er grader af fornærmethed og over noget forskelligt alt efter hvem de så er.

  Men det er der jo åbenbart heller ikke i din og en række andres verden. Det finder jeg beskæmmende, at man trods opdragelse i et demokratisk delvist sekulært er fodret med den slags – alligevel ikke er nået længere.

 13. Af jens holm

  -

  Niels Larsen

  Det er dig som er langt ude til siden, når så mange er vestrefløj. Så er nogen mærkelige, så er det dig.

 14. Af jens holm

  -

  S Karlsen

  ja, så må jeg dig råde til at få hørebriller, men det har du måske…

  Venstrefløjns traditionelle eksistensberetigelse ligger i, at de ganke partier Højre og Venstre intet løste for de fattige, så udgangspunktet er fattigdom i Danmark og verden.

  Måske har Du så også glemt fx at Stalin myrdede flere tusinde præster og lavede nogle af kirkerne om til sekulære kulturhuse.

  Goddag mand, økseskaft.

  Store dele af venstrefløjen mener, at løser man de sociale probler, så man har det godt – er uddannet – er på arbejdsmarkedet – er med i noget — Ja, så nedtones det religiøse til mere håndterbare størrelser.

  ja, det er så mit indtryk. Her er jeg i hvert fald enig i, at vi ikke behøver flere bistandsklienter og man derfor må investere massivt.

  Så kan i andre hyklere behold Jeres sekulære pis indeborde. På forhånd atk.

  Det er yderst udansk og mod bedre viden, at man kan straffe sig til bedre mennesker fremfor først at lade dem komme så langt ude i tovenen eller fx været indvandret som sådan.

  Man skal bygge på ros.

  De sidste 9 år ligger moralen i Dankortet. Tjener man nok, så kan man tillade sig at betale sig fra hvadsomhelst…

  Januars lønregulering for de mest selvfede var tydelig nok. Er man en dårlig økonom, så skal man bare have flere penge…

 15. Af lars hansen

  -

  Jens Holm, jeg fristes til at sige i lige måde.
  Jeg går stærkt ind for religionsfrihed, men når en religion ikke vil accepterer de gældende love i et demokrati, så må jeg som demokrat sige fra.
  Jeg ville sætte pris på, hvis du undlod at vurdere mit kendskab til forskellige religioner. Jeg har intet imod jøder, buddhister eller muslimer. Men til din information, så var jeg i Beirut i 2006, hvor en af de mest fundamentalistiske bevægelser – Hizbollah – satte sit “præg” i gadebilledet. Så yderliggående fraktioner skal vi efter min mening sige fra over for. Jeg ser meningssammenfald mellem Tøgers venner i det fine kontor i London og Hizbollah. Jeg ønsker ikke, at den demokratiske verden skal lave den samme fejl, som Chamberlain gjorde. Men du må selvfølgelig gerne mene noget andet.

 16. Af lars hansen

  -

  Jens Holm, jeg kan konstatere, at du finder det i orden at nedgøre folk med et handicap(hørebrille).
  Det finder jeg uanstændigt og frastødende.

 17. Af Severin Danon

  -

  Salamimetoden.

  Hvem er det Seidenfaden vil sige undskyld til ?

  Dem der pisker, haenger eller stener andre for at have overtraadt muhame-dansk lov ?
  Og nu kommer turen til de andre nedrige skriverkarle paa de andre aviser.
  Jo selvom de ikke spiser salami ved araberne godt hvordan de skal skaere poelsen ogsaa helt ind til benet, hvis der saa endda var saa meget fasthed i landet.

 18. Af Henrik Jørgensen

  -

  Du er pinlig, Jesper Beinov.

  Hvorfor henvise til en masse filosoffer og teorier og påberåbe sig det store idealistiske svigt, når du så – meget lidt elegant i øvrigt – undgår at nævne, at Politikens udtalelse er mindre end marginalt anderledes end den, som Anders Fogh og JP er kommet med – uden at det i øvrigt ses at have afstedkommet de store beklagelser fra din eller Berlingskes side.

  Jeg undrer mig såre over, at Jesper Beinov og Berlingske i deres store ideologiske kamp virkelig har smidt enhver refleksion over bord. Senest illustreret ved kollega Tom Jensens trilogi om den forfærdelige Holbergskole.

 19. Af Niels Larsen

  -

  “Jens Holm” skriver: “Så er der nogen der er vestrefløj så er det dig”!! Jamen, han har også igennem mange måneder haft mange fantastiske indlæg, hvor han viser hvor han givetvis MÅ befinde sig (på et hjem)
  “vestrefløj” måske – øh, er det Vestre Fængsel han mener??
  Og kære Lars Hansen som jeg er meget enig med:
  Jeg tror ikke du skal bruge flere linier på Jens Holm – jeg har læst hans indlæg i flere måneder og de minder om Salo, Sahmed, Kossice,
  Kristian Andersen (hov det lød som en dansker, men glem det), PeterG m.fl. – Glem dem, -sandsynligvis er det lignende personer PET p.t. kigger efter i sømmene.

 20. Af Niels Larsen

  -

  Glemte at sige at ham der “Sahmed” jo synes at danskere er syge og at Det gamle testamente sagde at homoseksuelle skulle nærmest væk. Han forstår ikke at det er 2000 år siden og at ingen, ingen i oplyste lande idag kunne straffe bøsser! Vi lader dem ligefrem indgå ægteskab. (uden at lige præcis jeg synes det er måske det rigtige, men OK) men at hænge 18-årige bøsser som det sker i mellemøsten det er altså 2010!! Så mon ikke han skulle for at sige det ligeud lukke kæften. Der kan vist ikke være 1% danskere eller 2% europæere der kan acceptere hans vrøvlesnak. Men spalteplads får han og han siger nu at det er hans hobby ovre i Hongkong!!!!! JEG tror mere at det er betalt arbejde. Det er utroligt. Og når en mand har haft 900 håbløse indlæg med angreb på kristne angreb på danskere m.m. helt ærligt Berlingske – SÅ burde det stoppes.

 21. Af hans tofte

  -

  Hvorfor glemmer vi det fuldstændig afgørende: Muslimerne skulle hellere rette deres vrede mod de med-muslimer som tager Islam i terrorens navns, og som bevirker, at muslimer verden over bliver lagt for had. Hvorfor fanden er de ikke lige så rasende på dem som på os, der blot peger på problemerne med tegninger, tale og skrift?
  Men det er måske en racistisk holdning?

 22. Af Gert Nielsen

  -

  U Nielsen

  mht. til korstog, hmmm saa vidt jeg husker gik de da i krig mod det Ost Romerske rige i Konstantinobel, som jo naturligvis var en flok der ikke var gode kristne katolikker….. men blot en flok anti vestrommerske ortodokse kristne.!

  Og saa brandte de jo byen af, og plyndrede det de kunne, velbekomme!
  Det var det 4′ korstog.

  Den “kristne’ naestekarlighed er jo “beundringsvardig”.!

  Mht. til grundloven, saa er det forbudt at forfolge en person eller gruppe, ene og alene pga. deres tro eller politiske overbevisning, naturligvis saa lange de ogsaa opretholder grundloven.

  Selvtagt, som oksemand, eller en hadegruppe paa facebook i Herning, mod en fangslet person mistankt for mord, er forbudt i Danmark.

  Da vi har det simple retsprioncip princip at en person er uskyldig indtil han eller hun er domt i en dansk retssal.!

  Saa det virkelige sporgsmaal er hvorfor vil danske aviser ikke opretholde den danske grundlov.?
  Hvorfor vil danske aviser genindfore ridefogen og trahesten som vi ellers afskaffede i 1780erne, og have “ret” til at forfolge et trosamfund som stort set opretholder dansk lov, i modstrid med gundloven.?

  De faa der ikke overholder lov og orden, om de saa er Muslimer, Joder, Kristne, Protestanter, katolikekr, ortodokse, indre mission etc skal naturligvis staa til regnskab for deres ugerning.
  Men de er uskyldige indtil de er domt, i en retssal.!
  Dansk politi har pligt til at beskytte de der er sigtet af Politiet, men ikke er domt, hvilket er en god ting, ganske som sag i Herning for nylig.

  Selvtagt er en modbydelig ting, ligeyldig om det er mod muslimer, eller en ‘dansk” mand i Herning.

  Med venlig hilsen
  Gert Nielsen
  Malaysia

 23. Af peter g

  -

  @Niels Larsen

  Ja det er en dum ting, det der med “ytringsfrihed”, fordi folk, som ikke har en mening som dig, kommer til orde, og det kan jeg godt se kan opleves som noget yderst generende.

  Opstil du bare nogle retningslinjer for hvilke meninger er acceptable og hvilke skal forbydes, og send dem til Berlingske og resten af pressen. Og hvis det ikke fungerer tilfredsstillende, så kunne man jo måske få en lov igennem på Tinget, da alle der er jo så glade for forbud.

  Det er altid så ironisk, når folk i en diskussion om ytringsfrihed, tilsyneladende løber tør for argumenter, og begynder at komme med diverse “oprop” til at lukke munden på modstanderne med det eneste middel de har tilbage: tvang.

 24. Af Gert Nielsen

  -

  Hans Tofte

  Du har da ganske ret i dit udsagn, og du er da ikke racist pga. det, tvartimod.!

  BBC Idag
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8544531.stm

  I Malaysia er der taget dybt afstand fra terroisme, baade af regering og mange muslimske NGO’er.
  Desvarre saa er det ikke godt stof, og sjalendt nyhedsvardigt i danske aviser…….

  Ganske som fordommelse af angreb mod Kurt Westerggar, af OIC narmest belv henvist til at vare en lille fodnote, i danske aviser.

  Saa det ville jo hjalpe med lidt saglig behandlign af sag, istedet for al hysteri…..

  MVH
  Gert Nielsen
  Malaysia

 25. Af C. Damgaard

  -

  @ Gert Nielsen, Malaysia

  Det var dog en forrygende gang vrøvl du her fik afleveret, f.eks:
  Der står intet i Grundloven om forfølgelse af person eller gruppe. Det er istedet beskrevet i straffeloven, i en paragraf som mange mener bør afskaffes.

  Vil du se forfølgelse af person eller gruppe, så gå til muslimske lande – f.eks. Malaysia. Et land, hvor kristne ikke må benytte ordet Gud, hvor kvinder piskes og hvor man f.eks. ikke kan skifte religion fra islam til en anden religion.

  Det er simpelthen ulækkert at høre en – må jeg tro – voksen mand som dig flæbe om forfølgelse. Ikke en kæft forfølger muslimer i Danmark. Nej det der foregår her, og det Westergaards tegning var udtryk for, var religionskritik, som der er rig tradition for her i landet og i andre vestlige lande. En særdeles berettiget religionskritik skulle jeg mene mod en volds- og trusslskultur, der åbenbart er ude af stand til selv at tage et opgør med terrorisme, kvindeundertrykkelse, hadet og supremacismen rettet mod andre trosretninger og i særdeleshed mod ikke troende og i øvrigt mod m den strøm af særhensyn dette fremmedelement i den danske befolkning gør krav på i islams navn.
  F.eks. har ikke én eneste dansk imam formået at tage afstand fra stening – f.eks. af en somalisk skolepige i 2009.
  Og efter dette skal man så hør på Gert Nielsens helt usaglige tuderi om forfølgelse.

  Det er åbenbart passeret helt uden for din radar, at Islamisk Trossamfund her i landet helt ud i det groteske har forsøgt sig med retssager mod Jyllandsposten og andre. Sager som de har tabt på stribe.

  Hvorfor – fordi disse mennesker, som i øvrigt Gert Nielsen, Malaysia, ikke evner at skelne mellem kritik af en ideologi islam og angreb på enkelt-individer.

 26. Af C. Damgaard

  -

  @ Gert Nielsen

  Til din orientering er det ikke muslimer, der trues og forhånes i Europa.
  Her har du en beskeden liste over mennesker, de fleste med ophold i Europa, der er truet på livet – eller er blevet slået ihjel, fordi de har rettet kritik mod volds- og trusselskulturen.
  Günther Walraff, Robert Redeker, Stefan Herre, Ibn Warraq, Wafa Sultan, Dr. Yavuz Özguz, Hirsi Ali, Ehsan Jami, Mariwan Halabjaee, Ralph Giordano, Mina Gabriel, Vebjørn Selbakk, Ekin Deligöz, Runar Søgaard, Gisela Zapka, Claudia Dantschke, Mark Gabriel, Dr. Younus Shaikh, Terence McNally, Gert Vilks, Taslima Nasreen, biskop dr. Michael Nazir-Ali, Kadra Noor, Nyamko Sabuni, Mina Ahadi, Maryam Namazien, Mohammed Anwar Shaikh, Ahmed Aboutaleb, Giancarlo Gentilini, Shabana Rehman, Roberto Saviano, Nezla Kelek, Mina Ahadi, ArzuToker, Sooreh Hera, Omar Sharif, Ayaan Hirsi Ali, Gert Wilders, Van Gogh, John Latham, Naser Khader, Magdi Allam, Mohammed Sifaoui, Nahquib Mahfouz, Rachid Ben Ali, Seyran Ates, Salman Rushdie og drab og drabsforsøg på hans japanske oversætter og Hitoshi Igarashi og italienske oversætter Ettore Capriolo og norske forlægger William Nygaard.
  Faraq Foda, Van Gogh og Hitoshi Igarashi blev dræbt – Fl. Rose og Kurt Vestergaard skulle dræbes og andre danske tegnere, skrivende folk og politikere (Khader) har fået deres liv og mulighed for personlig udfoldelse stærkt begrænset.

  Ej heller er det moskeer i Europa, der er udsat for ildspåsættelse og må bevogtes.
  Det er synagogerne, der igen er i den situation.
  Du må gætte en gang på hvem der står bag disse overgreb.

 27. Af Niels Larsen

  -

  C. Damgård: Flot skrevet! Fantastisk – du har virkelig lavet research. Det er ikke lige det man kan sige Gert Nielsen i Malaysia og alle de åh, så kendte bloggere her alle fra Enhedslisten. EEn som “SAhmed” siger at han har det som en “hobby”! Tror vi på den? Nej, vel. Det er sjovt, at når man virkelig sætter tingene op og viser de frygtelige ting som islamisterne= stenaldermenneskerne idag står for og endda udøver – så kommer der intet svar og jeg siger intet svar – nej, kun surhed over at vi der har beviserne fremstiller deres totale uvidenhed og dumhed (og udanskhed). DET gør dem ondt – og SÅ kører de på “rascister” som de jo næsten mener at alle til højre for Enhedslisten er. Og “knægtelse af ytringsfrihed m.m” Det er jo lige det DE udøver. Godt at PET nu har øjet på de ekstreme grupper på venstrefløjen. (De 20 personer syd for greve, behøver vist ikke opsyn).

 28. Af Gert Nielsen

  -

  C. Damgaard & Niels Larsen

  :)

  Saa vidt jeg ved er straffeloven underlagt grundloven, saa hvis du ikke vil opretholse grundloven, saa sig det dog ligeud.!

  Pragraf 67, 70 & 71 glader i Danmark siden 5’te juni 1849, og tak for det.!

  Mht. til dine andre argumenter, ja om du vil skare alle personer i et land eller en religion over een kam, med den laveste fallesnavner, javidst saa kan vi da gore det ogsaa om du vil.

  Dvs. danskere er en flok Df’ere, der har et sprog som er trukket ud af bunden af en rendesten, banker deres karester eller hustru saa de ender op paa krisecenter, gule og blaa med smaa born som paahang.
  (Jeg har varet der og besoge et familiemendlem, saa spar mig for bortforklaringer, og til orientering var boddel medlem af den danske folkekirke.!)

  Og saa gaar de paa horehus, naturligvis guided af en dansk avis, med annoncer og websites, i strid med dansk lov, hvor rufferi og organiseret prositution er forbudt, saamand.

  Nako har vi naturligvis alle vegne, og det er jo da kun organiseret kriminalitet, af vardste skuffe, men frit tilganeligt i enhver by.!

  Vores flok som naturligvis ogsaa er Europaisk, ja saa har vi jo praster i Tyskland, Irland etc. der voldtager kordrenge, og gor deres bedste for at feje det ind undergluvtappet, og betale / bestikke ofre for ikke at rejse politi tiltale mod den kristne kirke.

  Ja vi er jo sandelig et godt eksempel paa civiliserede mennesker nu om dage.

  Mht. til Malaysia, ja saa er det jo en tidligere Engelsk / Hollandsk / Protugisisk koloni, hvor de med den Kirstne Katolkske og Protestantsike kirke som fanefore indforte apartheid etc. som kun er slut, fodi USA efter WW2 satte en stopper for Europasiske kolonimagter’s forsatte overherredomme i Asien inkl. Malaysia som var under Britisk Kolonisttyre.
  Det var en del af USA’s betingelser til Europaiske lande, for at faa “Marschall hjalp efter WW2.!

  Saar fra Apartheid i Malaysia er ikke helet fuld ud endnu, men det er da kun belevet bedre de aar jeg har boet her, og den “kristne” kirke er pillet ned fra sin selvophojede pedestal, og sat lige med alle andre religioner som var her lange for kolonimagter ogsaa indforte kristendom ved hjalp af apartheid.!

  Saa set herudefra, saa foretrakker jeg da faktisk at vare “Viking”……… istedet for at prove paa at se hellig ud, og forsvare en kristen kirke, der har en brutal bagside.!

  Mht. Synagogerne i Europa, saa er det da en kriminel handlig at skande dem, ligegyldigt hvem der gor det, ingen diskussion om det.

  Mht. din liste over personer der bliver forfulgt.
  Saa er forfolgelse forbudt iflg. Grundloven, og skal naturligvis behandles derefter…., ligegyldig hvilken religion vedkommende paastaar at tilhore.!!!

  Jeg har blot gjort opmarksom paa at det langtfra er alle muslimer der stotter terror, faktisk er langt de fleste imod det.

  Kan du sige det samme for Joder, med deres demokratiske stat, Israel og dennes behandling af “besatte omraader” der mere og mere ligner getto i Warsawa under WW2.

  Han du navne et muslimsk land der har en “Jodisk getto” hvor de satter pigtraa rundt omkring, bygger mure for at lukke fri bevagelse, og har skarpskytter til at paase paa at ingen gaar over granse, uden udforlig kontrol etc…. ganske som det tildligere osttyskland…..!
  Og saa iovrigt bygger landsbyer inde i de besatte omraader, stik imod alle FN & Geneve konventioner……

  Og saa er der jo ogsaa bare lige de flygtninge der har varet i lejre siden 1948…. ja de er vel ikke forfulgt efter din skala, men blot utilfredse og ikke vil unden videre affinde sig med Isrealsk herredomme.
  Det er jo blot ca en lille million mennesker….., eller regner du ikke dem for at vare mennsker.???

  Ja og et saadant land stotter vi fra officiel dansk side……

  Beklager men det er jeg ganske uenign i at vi gor.

  At Joder har ret til at leve, ja naturlgivis..

  At Europa udforte genocide mod Joder under WW2, ja aboslut, heldigvis belv de fleste danske Joder sejlet til Sverig, og dermed i sikkerhed fra Nazitysklands udrydelses lejre.

  At vi er med til at udfore en ny uret i Palestina er da ikke nogen losning paa genocide mod Joder i Europa, tvartimod.

  Saa maaske vi skulle debatere rod af problemet, og ikke bare exportere problemet til et nyt landomraade.

  C. Damgaard, Er du parat til det.?

  Med venlig hilsen
  Gert Nielsen
  Malaysia

 29. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Det skal i “Gert Nielsen’s” sammenhäng ikke glemmes, at Danmark har en fjende i Malaysia, der godt nok, trods Dansk sprog og nationalitet, ynder at rakke ned på sit land, og dette lands borgere, til fordel for landets fjender!

  Denne fjende har udlöst en kunstform der benävnes: “At skide i egen rede”, og som efterhånden dyrkes af den politiske venstreorienterede del af befolkningen, i en udsträkning der gränser til landsforrädderi!

  Så efterhånde, er der kun en ting tilbage, nemlig at håbe på, at Dronningens valgsprog virker: “Må gud bevare Danmark”!

  Og forklar mig venligst, hvorledes Jöder bosat i Europa, kan väre selvforskyldt i, at deres Synagoer bliver afbrändt, i Europa, på grund af Israels politik i Mellem Östen?

  Der er da vist noget, der er svipset i Gert Nielsens uddannelse, eller mangel på samme!

  Jeg vil nu se frem til nogle posetive udtalelser, fra Danskere bosat i udlandet, om deres gamle fädreland! (Jeg taler om etniske Danskere, og ikke frö af ugrässet, der er föget over hegnet, de sidste mange år).

  M.v.h.

 30. Af C. Damgaard

  -

  @ Gert Nielsen, Malaysia

  Angående din lange nedrakning af Danmark og danskere vil jeg lade den stå helt ukommenteret _ som et udtryk for den sædvanlige daglig jihad mod Danmark, vi også møder fra indvandrede muslimer og fra danske konvertitter der oftest er de mest aggressive.

  Kun konstaterer jeg, at du ikke svarer på – og dermed anerkender, at også Malaysia officielt dømmer kvinder til piskning, nægter folk retten til at skifte religion og forbyder kristne at bruge ordet: Gud.
  Det er da også dokumenterbare kendsgerninger.

  Jeg konstaterer også, at du nu tilsyneladende må være enig i mit udsagn om, at det der foregår i Danmark, i dagblade og bøger, mv. er religionskritik og ikke forfølgelse af muslimer.

  På trods af visse mindre fejl og mangler så idømmer vore domstole ikke kvinder pisk eller offentlig stening; muslimer har endnu ikke modtaget noget forbud mod at kalde deres gud for Allah og de er ikke tvunget til at ændre navnet på deres såkaldte profet.
  Og sidst men ikke mindst forholder det sig således, at ikke en kæft interesserer sig for hvorvidt mennesker skifter religion eller de frasiger sig al religion-hokus-pokus.

  Vi anser os som flest for frie mennesker. Kun få danskere f.eks. har forskrevet sig med krop og sjæl til en religion, islam, der præcist ligner Hells Angels derved, at begge organisationer kun kan forlades i ”bad standing” – ja, i nogle tilfælde med livet som indsats. (H.A. skal dog ikke beskyldes for at stene og piske deres kvinder).
  En så pervers religion at medlemmerne som flest, incl. Gert Nielsen, end ikke evner at tage et opgør med stening af småpiger. Derfor er i muslimer selvfølgelig kollektivt ansvarlige for uhyrlighederne. Hvor mange demonstrationer mod disse grusomheder har Gert Nielsen arrangeret eller deltaget i, hvor mange læserbreve har han skrevet om dette emne og hvor mange underskriftindsamlinger har skrevet i den anledning?
  Det må kræve et meget langt indlæg fra din hånd hr. Gert Nielsen, at liste din indsats på det område op, du som er så forelsket i den danske Grundlov, kan naturligvis ikke være så sadistisk og lide af en sådan sådant karakterbrist, at du stiltiende kan se på, at disse menneskeofringer fortsætter.
  Menneskeofringer der i sin udformning er langt, langt, grusommere end oldtidens ofringer, hvor man ”kun” skar halsen over på folk, så de fik en hurtig død. Eller tager jeg fejl? Du nyder måske også at se på piskningen af kvinder? Nyder du også at dit og muslimers had til kristendommen udmøntes i et forbud mod at bruge ordet Gud i Malaysia?

  Nej – Gert Nielsen du har et gen, hvorefter du har behov for at underkaste dig, og det har du så gjort – som foreskrevet i koranen. Og jeg må formode, at du som udtrykt af imam Wahid-stenings-Petersen: Har købt hele pakken, og ”det der er udtrykt i bogen en utvetydig form, kan vi/ jeg naturligvis ikke tage afstand fra”.

  At du så også fører din daglige af koranen påbudte jihad mod dine tidligere landsmænd og dit gamle land – tja, det overlever vi.
  Men undlad venligst at hyle op om krænkelse af religiøse følelser, ik?
  I det lange løb er det trættende at høre voksne muslimer gøre sig selv til grin ved at hyle op om religiøse følelser, specielt når de samme personer undsiger andres religiøse følelser ved at nægte dem at skifte religion eller benævne deres gud ved rette navn.

 31. Af Niels Larsen

  -

  Du har det svært Gert Nielsen, du kan hverken stave eller formulere dig – men at sidde i et ekstremt ækelt land som Malaysia og kalde danskere for DF’ere og sætte en masse dårlige etiketter på os almindelige mennesker – DET er du søreme god til. Bliv du endelig derude! Der ryger jo også et par bomber på tilfældige indimellem.
  Iøvrigt forstår jeg ikke at du skriver til “C.Damgaard og Niels Larsen”, men du skriver du hele tiden. (Det ser også ud som om det kun er C.Damgaards indlæg du kritiserer). Men du må da hjertens gerne komme frem med præcis hvad JEG siger forkert? OK, det bliver nok for svært for dig.

 32. Af Gert Nielsen

  -

  C. Damgaard & Niels Larsen

  Jeg rakker saamand ikke ned paa Danmark. tvartimod:)

  Jeg kritisere blot jer 2, og siden i foretrakker at bruge den laveste fallesnavner til kritik af andre mennesker, som tillader sig ikke at vare enig med jer 2, ja saa er laveste fallesnavner “eksempler fra Danmark” som navnt eksempler af jeres egen maalestok.
  !
  At i ikke acceptere kritik med samme grovfil som i selv bruger, ja det er blot et tegn paa jeres usaglige debat form.

  Ganske som disse underlodige og ensidige debatformer for i tiden er brugt af Maxister, Facister og des lige, som alle har det til falles de vil Demokrati til livs…..

  Saa i mangler begge at komme ud af busken, vil i opretholde grundloven, og grindlovens paragraf om forbud mod forfolgelse af personer pga. deres religion, om de saa er Joder, Kritne, Muslimer, Buddister eller andet, ja eller nej.?

 33. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Gert Nielsen.

  Muslimer der bruger deres religion, til, at undertrykke den kvindelige del af muslimske samfund, imod demokratiske love om ligeberettigelse mellem mänd og kvinder, vil i Danmark altid väre forfulgt, og det fuldt grundlovsikret berettiget!

  Jeg håber nu, at du fatter hvorledes det går til i et demokratisk samfund som det Danske, hvor du ikke kan bruge din religion til, at undertrykke andre mennesker!

  M.v.h.

 34. Af Gert Nielsen

  -

  Carl-Erik Pedersen

  Jeg forstaar ganske udemarket religioos lov iflg. Islam, specielt hvordan det er fortolket i Malaysia og ogsaa misfortolket, javidst.!

  Men det er var ikke det som jeg spurgte de 2 herre om, da mit sporgsmaal galder opretholdesle af gundloven i Danmark.

  Jeg ser stadig ikke noget svar til det sporgsmaal.???

  Med venlig hilsen
  Gert

 35. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Gert Nielsen.

  Et klokkeklart “NEJ” til dit spörgsmål i opretholdelse af grundloven med hensyn til religionsfrihed, og Islam!

  Islam har ikke ligeberettigelse mellem könnene, og det har grundloven.

  Vilket vil sig at Islam ikke er kompatibel med grundlov i Danmark, og Dansk demokrati!

  Derfor kan Islam ikke komme ind under begrebet religionfrihed!

  M.v.h.

 36. Af C. Damgaard

  -

  @ Gert Nielsen

  Så længe muslimer i et – takket væreden kinesiske befolkningsdel relativt velfungerende land som Malaysia nægter folk at skifte religion, nægter kristne retten til at benytte ordet “Gud” og så længe man nedlader sig til at piske kvinder, forbeholder jeg mig retten til at konfrontere muslimer med disse fakta.

  Men det har du – som sædvanligt for muslimer – helt undeladt at forholde dig til. Det samme med hensyn til stening af skolepiger.
  Se min gode muslim, hr. Gert Nielsen. En mand der som dig totalt nægter at forholde sig til dette svineri har fortabt enhver ret til at afæske andre anstændige mennesker deres holdning til dette og hint i Grundloven.

  Men ja – jeg mener selvfølgelig at § 266b – racismeoparagraffen bør afskaffes. Og min gode mand – det har intet med Grundloven at gøre.

Kommentarer er lukket.